ABC Brandwerende deur VI-83 F-B60

brandwerende deur

DEURBLAD :

Vervaardigd uit "Zincor" staalplaat met een dikte van 1.6 mm

De dikte van het deurblad bedraagt 83 mm.
De binnen- en buitenplaat van het deurblad worden rondom aan elkaar gelast.
De deur is gevuld met een speciale akoestische en brandwerende vulling.

De totale massa van het deurblad bedraagt 62 kilogram per m². 

Aan de kopse zijde van het deurblad is aan drie-zijdig een "verzonken" strip Palusol aangebracht. Dit materiaal schuimt op bij brand. Aan de scharnierzijde zijn aan de kopse zijde van het deurblad 3 duvelpennen geplaatst welke in het kozijn grijpen in gesloten toestand. Ter plaatse van de scharnierpunten en de slotkast, dan wel de panieksluiting is het deurblad extra verstevigd.

De slotkast is zodanig gemonteerd, dat de vulling van de deur niet tussen het mechanisme van het slot kan geraken. Vervanging van de slotkast c.q. de panieksluiting voor eventueel onderhoud is eenvoudig.

KOZIJN :

Gezet uit  2.5 mm. "Zincor " staalplaat, met dubbele sponning. De kozijndelen zijn onder verstek gezaagd en gelast, dan wel gebout, zodanig, dat een volkomen vlakke verbinding tot stand wordt gebracht. Het kozijn loopt rondom de deur (4-zijdig) en is volledig gevuld met gips.

In de 2e sponning van het kozijn is een 1,5 mm dikke strip aangebracht, welke uitzet bij brandbelasting.

 

ONDERDORPEL :

De standaard hoogte bedraagt 65 mm.
De dorpel kan, indien gewenst verzonken in de vloer opgenomen worden, waardoor een feitelijke hoogte resteert van minimaal 35 mm.
Valdorpels worden op dit type niet toegepast.

AFDICHTINGEN :

De kierdichting wordt verzorgd door een dubbel afdichtingsprofiel, dat bij normaal sluiten van de deur wordt aangedrukt.

HANG - EN SLUITWERK :

Standaard worden de deuren geleverd met naar keuze:
a) een veiligheidsslot met dag - en nachtschoot, type NEMEF 1769, inclusief cilinder en
    sleutels met kunststof deurkrukken, Nemef 2900 serie, dan wel
b) een panieksluiting met stang, merk CISA, eventueel met kruk aan scharnierzijde.

Afhankelijk van de deurgrootte, worden 3 of meerdere scharnieren toegepast, (Aanlas paumelles) welke aan het kozijn gelast zijn.

Ramen :

Dit type deur kan worden voorzien van brandwerend en akoestisch glas met een maximale geluidreductie van 51 dB( Rw waarde) maximale afmeting: omtrek deurblad minus 140 mm. Afhankelijk van de afmeting van het glas, zal er derhalve een vermindering van de geluidsreductie optreden.